Képzések

Az Erasmus + program keretein belül lehetőség van nemzetközi képzéseken (tréningeken, szemináriumokon) való részvételre azon fiatalok, ifjúsági munkások, pedagógusok számára, akik nyitottak és motiváltak speciális kompetenciák elsajátítására, egy-egy témában való elmélyülésre. Az Erasmus + program célja, hogy európai dimenzióba helyezze a tanult módszereket és kompetenciákat, a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy egymástól tanuljanak, tapasztalatot cseréljenek, bemutassák az egyes országokban/közösségekben bevált gyakorlatot, és inspirálják egymást. 

Ezek a képzések különböző európai országokban kerülnek megrendezésre, a résztvevők mindig több országból érkeznek. Egy képzés 5-10 napot ölel fel.  A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév. 

A szállás, az étkezés és az utazás költségeinek nagy részét (esetenként az egészet) a projekt szervezői állják. Résztvevőként az útiköltséget kell előfinanszírozni, amit a projekt lezárultával a résztvevők visszakapnak, és projektenként 18.000 Ft részvételi díjat, amit indokolt esetben az alapítvány csökkenthet vagy elengedhet. 

Az tréningek és szemináriumok résztvevői az általuk tanultakat elismertethetik a Youthpass tanúsítvány segítségével.