Erasmus+

Támaszpont MOPKA Erasmus+ akkreditáció – saját szervezésű projektek 

Szervezetünk jelenleg Erasmus+ akkreditációval rendelkezik, melynek keretében mi magunk is valósítunk meg nemzetközi mobilitási programokat. 

Jelenlegi projektjeink 

Feel it out! – Ifjúsági csere 

A fiatalok napi szinten rengeteg különböző érzést élnek meg, többnyire úgy, hogy nem tudják őket szabályozni, vagy nincsenek is tisztában azzal, hogy pontosan mit is éreznek. A célunk, hogy jobban megértsék az érzelmeket, és azt is, hogyan kell kezelni őket. 
A Veresegyházon megrendezésre kerülő ifjúsági cserén 14-25 év közötti fiatalok vesznek részt Magyarországon kívül további 4 országból. 


Mind! Your own business? – Ifjúsági csere

A WHO szerint “a mentális egészség a mentális jólét azon állapota, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megbirkózzanak az élet feszültségeivel, felismerjék képességeiket, jól tanuljanak és jól dolgozzanak, illetve hozzájáruljanak közösségükhöz.” A projektben célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a mentális egészség fontosságára, és segítsük a fiatalokat abban, hogy új módszereket fedezzenek fel a mindennapi élettel való megküzdéshez.  
A Veresegyházon megrendezésre kerülő ifjúsági cserén 16-25 év közötti fiatalok vesznek részt Magyarországon kívül további 4 országból. 

Korábbi projektjeink

D&D GE – The Adventurous Approach to Global Education – Tréning 

A projekt a D&D-t használta fel mint oktatási módszert. Egy korábbi sikeres ificsere után, már megtapasztalva a fantasy szerepjáték hasznosságát, kidolgozásra került a módszer a későbbi tréning során. A cél az volt, hogy a már tapasztalt játékmesterek egy újfajta látásmódot nyerhessenek, láthassák, hogy mire lehet használni még a D&D-t, és hogy a pedagógusok, trénerek és ifjúsággal dolgozó szakemberek egy már elkészített, könnyedebb, egyszerűbb szabálykönyv által megírt játékot kaphassanak, amit könnyen és azonnal fel tudnak használni tanórájuk/kiscsoportos foglalkozásuk során. 


Who wants to be a youth leader? – Tréning 

A projekt célul tűzte ki, hogy segítse a résztvevőket azon készségeik és tudásuk fejlesztésében, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló csoportvezetők legyenek. A résztvevők, a nem formális oktatási eszközök, a drámapedagógia és más hatékony oktatási módszerek használatának köszönhetően lehetőséget kaptak többek között vezetői, kommunikációs és problémamegoldó képességeik fejlesztésére. 


Through the Roof ‘n’ Underground – Ifjúsági csere  

Az ifjúsági csere célja az volt, hogy a résztvevők jobb kapcsolatot teremtsenek önmagukkal és kultúrájukkal, miközben mélyebb megértést kaphattak a különböző nemzetiségek kultúrájáról és hagyományaikról. 


Gender Equality Week – Tréning 

A veresegyházi Támaszpont MOPKA és az olasz Roadto50% együttműködésének köszönhetően került megrendezésre a nemi egyenlőség kérdését körüljáró nemzetközi tréning, a „Gender Equality Week”, melynek Lamezia Terme adott otthont. Az egyhetes tréning célja az volt, hogy elméleti szemináriumok és gyakorlatias workshopok keretében bemutassa a résztvevők számára a nemi diszkrimináció mögött húzódó mechanizmusokat, akik ezáltal megtanulhatták felismerni és elkerülni azokat. A jelenlévő fiatalok megismerkedhettek azzal is, hogy a gazdasági folyamatokat hogyan befolyásolja a nemek közötti egyenlőtlenség, továbbá betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan valósíthatnak meg politikai kampányt, illetve hogyan elemezhetik nemi szempontból az európai újságokat. 


Ifjúsági Csereprogram

Az ifjúsági csereprogram, rövidebb nevén ificsere egy nemzetközi környezetben, angol nyelven zajló rövidebb, 5-21 napig tartó projekt, ami a fiatalokat célozza meg. Különböző érdekes, aktuális témákat dolgoz fel nemformális, játékos módszerekkel. Több országból érkező 13-30 év közötti fiatalok vehetnek részt rajta, egy 18 év feletti kísérővel együtt: min. 4 fiatal és egy csoportvezető. Célja a közösségépítés, más kultúrák megismerése, fiatalokat érdeklő fontos témák feldolgozása és a készségfejlesztés. 

Ha érdekel ez a lehetőség, kövesd a Facebook vagy az Instagram oldalunkat, vagy keresd fel nemzetközi program koordinátorainkat: 

Negyela Boglárka Kata
nemzetközi program koordinátor negyela.bogi@tamaszpont.net   

Huszai Csilla
nemzetközi program koordinátor huszai.csilla@tamaszpont.net 

Tréning Lehetőségek (Ifjúságsegítők mobilitása) 

Érdekel az ifjúsági munka, szeretnél fiatalokkal dolgozni, csoporttal foglalkozol vagy már eleve ifjúsági szakember vagy? Akkor ezek a lehetőségek neked szólnak!  

Ezekre a projektekre 18 éves kor felettiek jelentkezhetnek, de felső korhatár nincs. Különböző formái: trénereknek való tréningek, szemináriumok, tanulmányutak, konferenciák és egyéb nemzetközi rendezvények, ahol változatos témákat dolgoznak fel, nemformális módszerekkel. Jóval informatívabb, mint egy ificsere, de hasonlóan izgalmas és játékos tud lenni, és szintén nemzetközi környezetben zajlik, több ország részvételével, angol nyelven! 

Ha érdekel ez a lehetőség, kövesd a Facebook vagy az Instagram oldalunkat, vagy keresd fel nemzetközi program koordinátorainkat: 

Negyela Boglárka Kata
nemzetközi program koordinátor negyela.bogi@tamaszpont.net   

Huszai Csilla
nemzetközi program koordinátor huszai.csilla@tamaszpont.net 

Erasmus in School 

Spanyol partnerszervezetünk célja, hogy fejlessze a Spanyolországban élő fiatalok angol nyelvtudását, így az Erasmus in School keretében tanári gyakorlati lehetőségekre pályázhattok iskolákba és nyári táborokba. A https://www.erasmusinschool.com/ weboldalon Spanyolország-szerte találhattok ilyen angol nyelvi asszisztensi pozíciókat. 

A jelentkezéshez létre kell hoznotok egy profilt az online felületen és már fel is vehetitek a kapcsolatot a programban résztvevő iskolákkal.  

Néhány GYIK: 

 • Nem vagyok angol anyanyelvű, ettől még jelentkezhetek? 
  Igen! A pályázás feltétele a C1-es szintű angol nyelvtudás és az oktatói karrier iránti érdeklődés. 
 • Mik egy nyelvi asszisztens feladatai? 
  – Beszélgetős angolórák tartása. 
  – Tanárok segítése az óratervek kidolgozásában. 
  – Workshopok vagy bármi olyan tevékenység megszervezése és megtartása, amiben jól érzi magát és közben az angol nyelvet használja kommunikációs eszközként. Pl.: kirándulások, kézműves foglalkozások, nyelvi klubok, sporttevékenységek stb.  
  – Hazájának képviselete kulturális nagykövetként. 
 • Kell-e részvételi díjat fizetnem? 
  Nem, a nyelvi asszisztensek átlagosan havi nettó 700-1000€ közötti fizetést kapnak gyakornokként. 

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a lehetőség, keresd nemzetközi programkoordinátorainkat: 

Negyela Boglárka Kata
nemzetközi program koordinátor negyela.bogi@tamaszpont.net   

Huszai Csilla
nemzetközi program koordinátor huszai.csilla@tamaszpont.net