Ha kérdésed van, kezdd velünk! 

Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.  

A magyarországi Eurodesk-hálózatot a Tempus Közalapítványon belül működő Eurodesk Magyarország koordinálja. Az országos koordinátorok fejlesztő munkát végeznek az ifjúsági információ-szolgáltatás területén, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.  

A Támaszpont MOPKA az Eurodesk Magyarországi hálózatának Közép-magyarországi szervezete. 2012-óta vagyunk tagjai a hálózatnak, és 2013-óta a régiós koordinációt is a szervezetünk látja el. Jelenleg Maczó József, Alapítványunk kuratóriumi elnöke az Eurodesk Közép-magyarországi régió koordinátora. Régiónkban jelenleg 5 partnerszervezet tagja a hálózatnak. Ezek a Támaszpont MOPKA (Veresegyház), Pillar Alapítvány (Budapest, Európa Pont), Együttható Közösségépítő Egyesület (Budapest IV. Kerület és Gyöngyös), H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér (Budapest IX. Kerület) és a Fiatalok Együttműködése a Ceglédi Sikeres Közösségekért Egyesület (Cegléd).   

Az Eurodesk hálózat két alappillére a nemzetközi mobilitási programok népszerűsítése és az aktív állampolgárságra nevelés. Bármelyik témában segítségre van szükséged, vagy csak egy kérdésed lenne, akkor nyugodtan keresd valamelyik partnerszervezetet a weboldalukon vagy a közösségi oldalukon megadott elérhetőségek valamelyikén!  

Nagyításért kattints a képre!