ESC – Fogadás

Mi az az ESC?

Az ESC (European Solidarity Corps) vagy Európai Szolidaritási Testület 17 és 30 év közötti fiataloknak adnak lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek.  

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama hosszú távú projekt esetén minimum 2 hónap, maximum 12 hónap, rövidtávú projekt esetén pedig minimum két hét és maximum 2 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem vagy a sport. 

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Európai Szolidaritási Testület programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és zsebpénzre.

Hogyan lehetek önkéntes?

Amennyiben valóban fontolgatod az önkéntességet, akkor az eplusifjuság.hu honlapján érdemes alaposan körülnézned, azon belül is az ESC fül alatt minden fontos információt megtalálsz a programmal kapcsolatban.

Alább a linken, a folyamat lépésről lépésre való tájékoztatóját olvashattjátok. Bármi kérdésetek van az ESC-vel kapcsolatban, keressetek minket bátran!

Korábbi önkénteseink