Ifjúsági cserék

Az ifjúsági csere programok az Erasmus+ program keretében lehetőséget biztosítanak 13-30 év közötti fiatalok számára, hogy különböző országokból érkező fiatalokkal találkozhassanak, együtt éljenek és különböző őket és a körülöttük lévő világot érintő témákon/problémákon közösen dolgozzanak. Ezek a témák sokfélék lehetnek, többek között a kultúrák felfedezése, az ifjúsági életmód vagy a társadalmilag releváns fogalmak elsajátítása, a fiatalok részvétele a társadalomban, a tudatos állampolgárság kérdése, környezetvédelem, fenntarthatóság stb.

Az ifjúsági csereprogramok lebonyolítására nem az iskolákban kerül sor. A fiatalok műhelytalálkozókon, gyakorlati foglalkozásokon, vitákon, szerepjátékokban, valamint szabadtéri és egyéb tevékenységekben vehetnek részt.

Időtartam

Az Ifjúsági cserék általában 7-10 napot ölelnek körbe, de hivatalosan 5-21 napig (plusz utazási idő) tarthatnak.

Pénzügyi támogatás

A szállás, az étkezés és az utazás költségeinek nagy részét (esetenként az egészet) a projekt szervezői állják. Résztvevőként az útiköltséget kell előfinanszírozni, amit a projekt lezárultával a résztvevők visszakapnak, és projektenként 18.000 Ft részvételi díjat, amit indokolt esetben az alapítvány csökkenthet vagy elengedhet.

Bizonyítvány

Az ifjúsági csereprogramok résztvevői az általuk tanultakat elismertethetik a Youthpass tanúsítvány segítségével.


Open Calls